19 Nisan 2024 Cuma

VAKFIMIZIN 29. OLAĞAN ÜSTÜ SEÇİMLİ GENEL KURULU EKŞİOĞLU VAKFI HAKKI EKŞİ TESİSLERİ'NDEKİ KONFERANS SALONUNDA YAPILDI

 EKŞİOĞLU VAKFI 29. OLAĞAN GENEL KURULU

 

GENEL KURUL TOPLANTI YERİ   : Ekşioğlu Vakfı Hakkı Ekşi Tesisleri

GENEL KURUL TARİHİ                   : 26 Ocak 2020 Pazar

SAATİ                                                : 13.00

                   

Ekşioğlu Vakfı Genel Kurulu  yukarıda belirtilen yerde, tarih ve saatte toplandı. Vakıf senedimizin 8. Maddesinin (a) bendi uyarınca ilk toplantının aynı gün  saat 10 da yapıldığı, ancak nitelikli çoğunluğun sağlanamadığı, ikinci toplantının aynı gün saat 13.00 e ertelendiğine ilişkin tutanak görüldü.

                    İkinci toplantı saat 13 de başladı. Çoğunluğa bakılmaksızın gündeme geçildi Gündemin birinci maddesi uyarınca Yönetim Kurulu Muhasıp Üyesi Galipcan Ekşioğlu  bir açılış konuşması yaptı. Ardından Divan Kurulu Başkanlığına İbrahim Ekşi’yi, Divan Kurulu Başkan vekilliğine Kadem EKŞİ, Katip üyeliklere ise, Av.Hamza Ekşioğlu ve Zübeyde Ekşi Güloğlunu  önerdi.  Açık oylama yapıldı. Divan Kurulu için adı geçen kişiler oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 3. Maddesine geçildi.

                    Divan Kurulu Başkanı İbrahim  Ekşi’nin anonsu ile, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal  Atatürk ve silah arkadaşları ile, aile büyüklerimizden ebediyete intikal edenlerin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı okundu.

Gündemin 4. Maddesine geçildi.

Olağan Üstü Seçimli Genel Kurul yapılmasının  gerekçesi açıklandı. Yönetim Kurulu ve Meclis toplantılarında gerekli çoğunluğun sağlanamadığı görülmüş olup, bu durum sözlü olarak Meclis ve Yönetim Kurulu üyelerine iletildiği halde toplantıya katılmamakta ısrar edildiğinden ve Meclis üyeleri  ve Yönetim Kurulu Üyelerinin Vakıf Senedinde adı geçen altın cinsinde bağışların ödenmesinde ihmalkar davrandıkları görüldüğünden vakıf senedimizin 9 madde B bendi uyarınca Olağan üstü kongreye gidilmesi zaruri görülmüştür. 

Gündemin 5. Maddesine Geçildi.

                    Önceden hazırlanan Genel Kurul gündemi Divan Başkanı tarafından okundu. Gündeme ilave önerisi gelmedi. Günden oylamaya tabi tutuldu. Oy birliği ile kabul edildi. Divana Tutanaklara  imza yetkisi verildi.

Gündemin 6. Maddesine geçildi.

                    2019 yılı faaliyet raporu, 2019 yılı bilançosu ve gelir gider tablosu  Yönetim Kurulu Muhasıp üyesi   Galipcan Ekşioğlu  tarafından okundu.

Gündemin 7. Maddesine geçildi.

Denetleme Kurulu Başkanı Ömer Ekşioğlu, 2019 yılı Denetleme Kurulu Raporunu okudu.

Gündemin 8. Maddesine geçildi.

                    2019  yılı Faaliyet raporu, bilanço ve Denetleme Kurulu Raporları üzerine görüşme açıldı. Raporlar üzerinde söz almak isteyenler olup olmadığı soruldu. 

-Raporlar üzerine görüş belirtmek isteyenler soruldu.  Söz almak isteyen olmadığından

Gündemin 9. Maddesine geçildi.

                    2019 yılı faaliyet raporu, 2019 yılı gelir gider tablosu ve 2019 yılı Bilançosu ve 2019  yılı Denetleme Kurulu raporu her biri ayrı ayrı olmak üzere Genel Kurul’un oylarına sunuldu. 2019 yılı faaliyet raporu, 2019 yılı Gelir gider tablosu,2019 yılı Bilançosu ve 2019 yılı denetleme Kurulu Raporu oy birliği ile İBRA EDİLDİ. Yönetim Kurulu aklandı.

Gündemin  10. Maddesine geçildi.

                    2020 yılına ilişkin Çalışma programını 2020 yılına ait taslak bütçeyi Sefa Ekşi  okudu.

Gündemin 11. Maddesine geçildi.

                    2020 yılı çalışma programı ve 2020 yılı taslak bütçesi görüşmeye açıldı.Söz isteyen olmadı taslak bütçe oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 12. Maddesine geçildi.

Vakıf Orgnlarında görev alacak kişilerin seçimine başlandı önce 45 Kişilik Vakıf Meclisine aday olmak isteyenlerin olup olmadığı soruldu Genel Kurul Üyelerinden yanıt gelmedi. Daha önce hazırlanan çarşaf liste divana verildi. Listede adı geçenlerin bilgileri okundu. Adı okunan üyelerimiz kendilerini tanıttı. Ekli listede adı geçen 45 kişi Meclis Üyeliği için oylamaya sunuldu. Oy birliği ile kabul edildi. Ayrıca ekli listede isimleri yazılı bulunan 10 Üye Vakıf Meclisi yedek üyeliğine önerildi. Oy birliğiyle kabul edildi. Böylece 45 asil 10 yedek meclis üyelerinin seçimi yapıldı. (Liste Tutanağa Eklenecektir)

Vakıf Senedimizin 14. maddesi uyarınca 3 kişilik asil 2 kişilik yedek üyeden oluşacak denetleme kurulu üyelerinin seçimine geçildi. Hakkı Oğlu Ömer Ekşioğlu , Ahmet Oğlu Serkan Ekşioğlu, Cemal Oğlu Galipcan Ekşioğlu Asil  Sefer Oğlu Necati Ekşi , Hakkı Oğlu Aykut Ekşioğlu ise yedek üyeliğine seçildi.

Vakıf Senedimizin 15. maddesi gereğince Haysiyet Sicil Kurulunun seçimine geçildi. 7 Asil 2 yedek Üyeden oluşacak haysiyet ve sicil kurulunda görev alacaklar Genel kurulda tanıtıldı. Genel kurulda tanıtılacak kişiler oylamaya sunuldu oy birliği ile kabul edildi.

Vakıf senedimizin 16. Maddesi gereğince Yüksek İstişare Kurulunun seçimine geçildi. 50 yaşını tamamlamış alanında uzman ve deneyimli 25 üyeden oluşacak kurula ilişkin önceden hazırlanan liste divan başkanlığına sunuldu. Divan Sekreterliğince listedeki isimler okundu tanıtımları yapıldı.   Oylamaya sunuldu oy birliği ile kabul edildi.

Vakıf senedimizin 17. maddesi uyarınca 11 Kişiden oluşan Yüksek hakem Kurulunun seçimine geçildi.divan başkanlığına sunulan 11 kişilik liste okundu. Oylamaya sunuldu oy birliği ile kabul edildi.

Böylece vakıf Organlarının seçilme işlemi tamamlanmış oldu.

Gündemin 13. maddesine geçildi

14.09.2018 ve 24.12.2019 ve önceki tarihli meclis kararları ile meclis kararları kapsamındaVakıf yönetim kurulu ve önceki toplantı ya da dönemlerde vakıf meclis kararlarıyla yapılan veya onaylanan tüm sponsorluk sözleşmelerinin, ayni ya da nakdi bağışçılarla yapılan sözleşmelerin, hayata geçirilen protokollerin vakıf yetkili organlarınca kabul edilen bağış sözleşmelerinin ve eklerinin ayrıca verilen isim ve kullanma haklarının oybirliğince kabul edilmesine ;

protokol ve sözleşmelere uygun olarak isim kullanma ve ismini verme haklarının sözleşmeler hayatta olduğu müddetçe protokollerin bağışçılara vakıfça tanınan hakların kullanımına devam edilmesine, buna ilişkin alınan tüm kararların Genel Kurulca onaylanmasına  katılanların oybirliği ile kabul edildi.

Dilek ve temenniler bölümünde söz almak isteyen ler soruldu

Esjki Meclis Başkanımız Sayın Hızır Ekşi Vakfımızın kuruluş amacını aile bireylerine tekrar hatırlattı. Vakfımızın O zamandan bu zamana geçen süre içerisinde yapılan çalışmaları takip ettiğini ve emeği geçenlere teşekkür etti. Ailenin önemini birlik beraberliğin öneminden bahsetti. Yeni seçilen meclis üyelerine başarılar diledi.

Eski Başkan Hasan Ekşi Söz aldı; Vakfın Kuruluşundan bu zaman kadar vakfın içerisinde olduğunu vakfın kuruluşunda hazırlanan tüzüğün vakıf yöneticilerine  yol gösterici olduğunu ve tüzüğe göre işletilmesini tüzüğün dışına çıkılmaması  gerektiğini söyledi.

Başkan Süleyman Ekşi Söz aldı;  ailemizin büyük bir aile olduğunu ve vakıf yöneticilerinin gereken desteği görmediğinden bahsetti.Benim için önce ailem  önce Rize gelir. Aynı düşünceyi diğer akrabalardan da beklemekteyim. Diğer aile bireylerimizin de buna önem vermeleri gerektiğini diğer vakıf ve derneklere ayırdığı zamanın bir kısmınıda kendi vakfımıza ayırmalarını,  gençlerimizi eşlerimizi vakfımıza adapte etmeleri gerektiğini  söyledi. Vakfımızın bütün aktivitelerine  aile bireylerinin katılmasını ve vakfımıza bütün aile bireylerinin desteklerini beklediğini söyledi.

Başka söz alan olmadı . Gündem tamamlandı.  Divan Kurulu Başkanı Sayın İbrahim  Ekşi emeği geçen herkese Teşekkürlerini ifade ederek Genel Kurul’u sonlandırdı.

Burs Başvuruları
Dergiler
Hesap Numaraları
Üye Girişi
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
İmsak Güneş Öğle İkindi Akşam Yatsı
Piyasalar
Altın Dolar Euro Bist
2.496,94 32,5998 34,7920 9.431,16