19 Nisan 2024 Cuma

Başkanımızdan

Değerli Akrabalarım, Kıymetli dostlar;           Türkiye’nin en köklü ve kalabalık olan Ekşioğlu ailesinin kurduğu, Vakfımızda uzun yıllar Meclis Üyeliği ve son iki yıldır Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yaptım. 27 Ocak 2019  tarihinde yapılan Genel Kurul’da Meclis Üyelerimizden boşalan yerlere, yeni vakıf Meclis Üyeleri seçilmiştir. Vakıf Meclisi oluşturulurken Ülkemizin ve ailemizin geleceği olan ,gençlerimize öncelik tanınmıştır. Yeni oluşan vakıf meclisimizin yaş ortalaması kırk ve çoğunluğu yüksek öğrenim mezunudur. Ekşioğlu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanımız Sn Aydın Ekşi  Çekmeköy Taşdelen’deki Ekşioğlu Vakfı Hakkı Ekşi  Tesislerimizin  vakfımıza tahsis edilmesi , Vakıf Meclisimizin yenilenmesi ve birçok hizmetlerde vakıf meclisimiz ve yönetim kurulu üyeleri ile başarılı hizmetlerde öncü olmuştur. Kendisine yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür eder, vakfımızın kuruluşundan bugüne kadar vakfımızda görev almış maddi manevi emeği geçen tüm akrabalarımızdan vefat edenleri rahmetle anar, yaşayanlara sağlıklı ,huzurlu, birlik ve beraberlik içinde bir yaşam diliyorum.           Sevgili akrabalarım;  9 Şubat 2018 de yapılan toplantıda görev değişikliği sonucunda Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildim. Yenilenen Vakıf Meclisimiz ve Yönetim Kurulu olarak 2019-2020 yılları öncelikli hedeflerimizi sizlerle paylaşmak istiyorum.           -Öncelikle Ekşioğlu soyadını taşıyan her birey, Vakfımızın doğal Üyesidir. Tüm aile bireyleri ile Ekşioğlu Vakfı çatısı altında birlik ve beraberlik içinde özveriyle çalışmayı hedeflemekteyiz.           -Vakfımızın büyümesi ve daha çok hizmet etmesinde en büyük etken olan  Kadın Kollarını ,Gençlik Kollarını ve Temsilciliklerimizi yeniden yapılandırarak, daha etkin ve aktif görevlerde bulunmalarını  teşvik etmek ve desteklemek öncelikli hedeflerimiz arasındadır.           -Vakfımız tarafından geleneksel olarak düzenlenen İstanbul , Rize başta olmak üzere birçok şehirde düzenlenecek olan etkinliklerde birlik ve beraberlik içerisinde ,bütün aile bireylerinin  katılmasını sağlamaya çalışacağız.           - Özellikle gençlerimiz için Spor Sanat Kültür alanında , Kulüpler kurarak  sosyal faaliyetleri daha da artıracağız.           -Vakıf Meclis Üyeleri içerisinden Çeşitli komisyonlar oluşturup ,onların önereceği proje ve fikirleri hayata geçirmeye çalışacağız.           -Vakfımıza gelen burs ve yardım taleplerini Yönetim Kurulu onayıyla gerçekleştireceğiz.           - Siz değerli aile bireylerimize hızlı ulaşabilmek için, Vakıf sitemizi, Ekşioğlu Vakfı TV. Vakıf Dergisi ve diğer tüm sosyal medya araçlarını daha etkin ve aktif olarak kullanacağız.           -Ailemizdeki çeşitli  meslek gruplarına ait kişileri bulup ,organize ederek, bu kişilerin  gerek ticaret odası seçimlerinde , gerekse meslek odaları seçimlerinde,  görev almalarını sağlamaya çalışacağız.           Yukardaki hedeflediğimiz çalışmaları etkinlikleri yapabilmek için , bildiğiniz üzere Çekmeköy Taşdelen’de Ekşioğlu Vakfı Hakkı Ekşi Tesislerinin inşaatına 2018 yılında başladık. Tesislerimizin ilk binası olan Camii Kuran Kursu ve çok amaçlı salonu Yönetim Kurulu Başkan yardımcımız Sn. Mustafa Ekşi ile ağabeyi  Miktat Ekşi yapmıştır. İlk ticari ünite binasını ise Yönetim Kurulu üyemiz Sn. Sabahattin Ekşi tamamlamış olup, yapılan  Camii ve Ticari ünitemiz  Nisan ayında hizmete açılacaktır. Kendilerine bu güzel eserler için teşekkür ediyoruz.           Bildiğiniz üzere bayramlar, düğünler ve cenazeler tüm ailelerin buluştuğu üzüntülerin paylaşıldığı mutlulukların çoğaldığı günlerdir. Tesislerimiz de açılmış ve açılacak olan mekanlarda, bu özel günlerde toplanacağımıza inancım tamdır. Tesislerdeki diğer Yönetim binası, spor tesisleri,  ticari üniteler ve sosyal tesis binaları 2019 yılı sonuna kadar Yönetim Kurulumuz Meclis Üyelerimiz ve siz değerli aile bireylerimizin maddi ve manevi katkılarıyla gerçekleşecektir.Bu çalışmalar sonucu tesislerimizden gelecek olan kaynaklarla vakfımızın giderleri karşılanmış olacaktır.           Unutmayalım ki birlikten kuvvet doğar. Ülkemizin en büyük ve en köklü ailelerinden olan Ekşioğlu ailemizin yeri zirvedir. Şahsım Yönetim Kurulumuz ve Meclisimiz ile beraber sizlerin desteği ve Allah’ın izni ile bunu başaracağız bu düşünceyle hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Süleyman Ekşi

Başkan