20 Nisan 2024 Cumartesi

Ovit Yayla Şenlikleri'nde 2 Saat 16 Dakika 20 Saniye Horon Oynadılar

Emre KOLTUK/Ä°KÄ°ZDERE (Rize), (DHA)- RÄ°ZE'nin Ä°kizdere ilçesinin 2 bin 640 rakımlı Ovit Yaylası'nda, EkÅŸioÄŸlu Vakfı tarafından bu yıl 20'ncisi düzenlenen ve 2 gün sürecek yayla ÅŸenlikleri baÅŸladı. Åženliklerin ilk gününde, katılımcılar 2 saat 16 dakika 20 saniye boyunca aralıksız horon oynadı.
EkÅŸioÄŸlu Vakfı 20'nci Ovit Yayla Åženlikleri için Rize, Erzurum ve Trabzon'dan gelen binlerce kiÅŸi yaylada toplandı. EkÅŸioÄŸlu Vakfı BaÅŸkanı Aydın EkÅŸi, BaÅŸkan Vekili Süleyman EkÅŸi ve yönetim kurulu üyelerinin de izlediÄŸi ÅŸenlikte Karadenizli sanatçılar Aslıhan Çiçek ve Herem konser verdi.
ÅženliÄŸin ilk gününde ilginç bir deneme gerçekleÅŸtirildi. Sunucu Necati Selvitop'un "En uzun süreli horon oynamaya var mısınız?" dediÄŸi kalabalık, önce el ele tutuÅŸarak geniÅŸ bir halka oluÅŸturdu. Ardından, Karadenizli sanatçıların hareketli ezgileri ile horona baÅŸlayan kalabalık doyasıya oynadı. Horon sırasında yorulan ve kenara çekilenler bir süre sonra oyuna yeniden devam etti. Åženlik alanında piknik yapan ve yaylada gezintiye çıkanlar da horona eÅŸlik etti. Bu sürede görevliler horon halkasında kaç kiÅŸinin olduÄŸunu tespit etmeye çalıştı. VatandaÅŸlar, 2 saat 16 dakika 20 saniye boyunca horon oynadı.
EkÅŸioÄŸlu Vakfı BaÅŸkanı Aydın EkÅŸi, birlik, sevgi ve kardeÅŸlik baÄŸlarının güçlenmesi için düzenledikleri ÅŸenliklerin bölgenin tanıtımına ve insanların kaynaÅŸmasına katkı saÄŸladığını söyledi. EkÅŸioÄŸlu Vakfı BaÅŸkan Vekili Süleyman EkÅŸi de bölgede var olan horon kültürünü yaÅŸattıklarını belirterek, ÅŸenliÄŸe katılanlara teÅŸekkür etti.
Åženlik, Karadenizli sanatçıların konserleri ile devam etti. ÅženliÄŸin, ikinci gününde de çeÅŸitli etkinliklerle devam edeceÄŸi belirtildi.
Ãœye GiriÅŸi