19 Nisan 2024 Cuma

20. Uluslararası Ovit Yayla Şenlikleri 11-12 Ağustos ta gerçekleştirildi.

Her yıl geleneksel olarak Ekşioğlu Vakfı tarafından düzenlenen Ovit Yaylası Şenlikleri; Ovit Şenlikleri 11-12 Ağutos 2018 tarihleri arasında yapıldı. Geçtiğimiz senelerde yaklaşık 250.000 bin kişiyi ağırlayan, 2640 metre rakıma sahip olan Ovit’te eğlence doruklara çıkar…

Eski İsmi : İle Uzaklığı: 108 km (Rize)
İlçeye Uzaklığı: 52 km (İkizdere)
Rakım: 2640 m

Konaklama,Telefon,Elektrik, su, WC. gibi altyapıya sahip yaylada bakkal,lokanta ve kır kahveleri vardır

Ekşioğlu Vakfı 20’inci Uluslararası Ovit Yayla Şenlikleri’nin 2’inci gününde, Rize, Erzurum ve Trabzon’dan gelen yaklaşık on bin kişi yaylada toplandı. Ekşioğlu Vakfı Başkanı Aydın Ekşi, Başkan Vekili Süleyman Ekşi, Yönetim Kurulu Üyesi Galipcan Ekşioğlu’nun da izlediği şenliklerde alanda toplanan kalabalık birlikte Türk Bayrağı açtı. Karadenizli sanatçılar Aslıhan Çiçek, Turan Şahin ve Volkan Arslan sahne aldı. Karadenizli sanatçıların konserleri sırasında vatandaşlar el ele dakikalarca horon oynadı.

Şenliğin ilk gününde ilginç bir deneme gerçekleştirildi. Sunucu Necati Selvitop’un “En uzun süreli horon oynamaya var mısınız?” dediği kalabalık, önce el ele tutuşarak geniş bir halka oluşturdu. Ardından, Karadenizli sanatçıların hareketli ezgileri ile horona başlayan kalabalık doyasıya oynadı. Horon sırasında yorulan ve kenara çekilenler bir süre sonra oyuna yeniden devam etti. Şenlik alanında piknik yapan ve yaylada gezintiye çıkanlar da horona eşlik etti. Bu sürede görevliler horon halkasında kaç kişinin olduğunu tespit etmeye çalıştı. Vatandaşlar, 2 saat 16 dakika 20 saniye boyunca horon oynadı.

Şenlik alanında yöresel ürünler sergileri de açıldı. Bölgede üretilen ekmek, tereyağı, süt ve süt ürünleri ile el emeği göz nuru işlemeli çorap ve örtüler sergilendi.
YAYLAYI SİS BASTI
Şenlikte sanatçı Altay da sahne aldı. Sevenlerine doyumsuz müzik ziyafeti sunan şarkıcının konseri sırasında Ovit Yaylası bir anda sisle kaplandı. Altay sisle kaplanan ve adeta göz gözü görmeyen yaylada verdiği konser vatandaşlar tarafından ilgiyle dinlendi. Altay, şarkılarına oynayarak eşlik eden kalabalığa ‘Durmak yok oynamaya devam’ çağrısında bulundu.

 

Burs Başvuruları
Dergiler
Hesap Numaraları
Üye Girişi
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
İmsak Güneş Öğle İkindi Akşam Yatsı
Piyasalar
Altın Dolar Euro Bist
2.496,94 32,5998 34,7920 9.431,16