19 Nisan 2024 Cuma

Ekşioğlu Ailesi Dünya Kadınlar Günü'nü Kutlamak İçin Kahvaltıda Buluştu.

Ekşioğlu Vakfı Yönetimi  8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle ailemizin Kadınlara verdiği önemi anlatmak adına, 10 Mart Pazar günü kahvaltı organizasyonu düzenlemiştir. Organizasyonumuza ailemizin katılımı ve ilgisi çok büyüktü. Ekşioğlu ailesi olarak  hep  birlikte güzel bir kahvaltı yapmanın mutluluğunu yaşadılar.Vakıf yönetimi olarak bizler de böyle bir etkinliğe vesile olabildiğimiz için çok mutlu olduk ve Vakfımızın  önemini bir kez daha anlamış olduk.

Kahvaltı Programımıza; Çayeli Eski Belediye Başkanı Şimdi ise Çekmeköy Belediye Başkan Danışmanı Sayın Rıza Çakır ,Vakıf Meclis  Başkanımız Sayın İbrahim Ekşi ,Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Ekşi, Eski Meclis Başkanımız Sayın Mahmut Ekşi, Eski Yönetim Kurulu Başkanımız ve halen Yönetim Kurulu Üyeliği görevine devam eden  Sayın Aydın Ekşi Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve Meclis üyelerimizde katıldı.

Kahvaltı  organizasyonumuzun moderatörlüğünü yapan Sayın Yunus Ekşi, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın arkasından kısa bir açılış konuşması yaptı ve Kadınlar Kolu Başkanımız Sayın Leyla Ekşi Açıkelim’i kürsüye çağırdı.

Sayın Leyla Ekşi Açıkelim Kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutlarken mübarek Üç aylarında evlerimize ülkemize bereket ve huzur getirmesini dilerim dedi.

Meclis Başkanımız Sayın İbrahim Ekşi konuşmasında ;Sevgili peygamberimizin “Cennet annelerin ayakları altındadır “sözünün muhatabı olan tüm kadınlarımızın, kadınlar gününü kutlarım. Kadınlarımız toplumu mimarlarıdır. Bir toplumun gelişmesi değişmesi ve aile yapısı tamamen kadına bağlıdır. Sevgi dolu yürekleri, fedakarlıkları ile hayatımızı güzelleştiren kadınlarımız her zaman başımızın tacıdır. Anne candır. Anneler günü bizim için her gündür, her günümüzde en değerli varlığımız annelerimizindir.Güzel insanlar yetiştiren en önemli mimarlarımızdır.

Anne eş çocuk ve genç kızlarımız her zaman saygı görmeyi hak ediyor, kadınlarımız İnsanların kendilerine gördüğü aynadır. Dünyada insani değerler yok olurken, bedelini en ağır şekilde kadınlarımız ve çocuklarımız ödüyor. Bundan dolayı kadınlarımız , toplumun tüm kurumlarında ve ekonominin her alanında yer almalıdır. Bu duygu ve düşünceler ile tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlar, sağlık ve mutluluklar dilerim dedi.

Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Süleyman Ekşi konuşmasında;Yıllardır Vakıf Meclisimizde ve Yönetim Kurulumuzda görev aldığını ve bu yıl ise Yönetim Kurulu Başkanı seçildiğinden dolayı ,tüm akrabalara teşekkür etti.  Yönetim Kurulu Başkanlığı döneminde yapacağı çalışmalardan bahsederken, Ekşioğlu Vakfı siyaset üstü bir vakıf dır. Ailemizin kalabalık olmasından dolayı içimizde farklı siyasi görüşleri olan akrabalarımız  bulunmaktadır. Fakat Ekşioğlu Vakfı çatısı altında toplandığımızda biz sadece akrabayız. Hiçbir siyasi görüş ve düşünce vakfımızın içerisinde ,toplantılarında,  organizasyonlarında   ve sosyal  medyasında yer alması doğru değildir. Amcacımız ailemizi bir araya getirmektir, bölmek değildir.   Ortak meselemiz davamız , Ekşioğlu Ailesinin  birlik ve bütünlüğünü daha da ileriye getirmektir. Ancak ailemizden aday olan her akrabamızın bireysel olarak arkasındayız dedi. Ve sözlerine devam etti.

Vakıfta görev aldığı yıllarda  her zaman kadınlarımıza destek verdiğini ve vermeye devam edeceğini söyledi. Vakfımız adına yapılan tesislerimizin 2019 yılında bitirmeye çalışacağından bahsederken, bundan sonra bütün organizasyonlarımızı tesislerimizde yapabileceğimizi, kadınlarımızın yapacakları çalışma ve organizasyonlarda  yer mekan sıkıntısı yaşamayacağını her türlü imkanın orada sağlanacağının sözünü verdi.

Kadınlarımız bizlerin en iyi şekilde yetişmesini sağlayan, gelecek nesillerin mimarlarıdır. Toplumsal yaşamın her kademesinde, her zaman önemli roller üstlenen kadınlarımız, üstün fedakârlık duygusu içinde yaptıkları çalışmalarla, ülkenin her açıdan kalkınmasında büyük bir payın sahibi olmuşlardır. Özellikle son yıllarda kadına yönelik şiddete dikkat çeken artış,toplumun her kesimini rahatsız etmektedir. Bizleri dünyaya getiren, büyüten, bizlere kişilik ve şahsiyet kazandıran kadınlara yönelik, bu tutumun son bulmasını diliyorum. Bu duygu ve düşünceler ile tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlar, sağlık ve mutluluklar dilerim dedi.

Programımıza katılan   Çayeli eski belediye başkanı şimdi ise  Çekmeköy Belediye Başkan Danışmanı  olan Sayın Rıza Çakır; Biz, kadın ve erkeğin bir bütünün iki eşit yarısı olduğuna inanan bir gelenekten geliyoruz. Cinsiyetler arası adaleti şiar edinen bir dinin mensupları olarak kadın ve erkeğin karşılıklı adalet ve hakkaniyet içinde yeryüzünü birlikte imar edeceğine inanıyoruz.

İşte bugün bu sorumluluğu yeniden hatırlama vaktidir! bugün dünya kadınlar günü, dünyanın dört bir tarafında, çocuklarıyla savaşın ortasında kalan veya çeşitli nedenlerle hak hukuk adalet  demokrasi ve yaşam  mücadelesi veren kadınları yürekten destekliyor, verdikleri mücadelede zafer diliyoruz ve kadına şiddete hayır diyoruz..

Bu duygu ve düşüncelerle bütün kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü kutluyor saygılarımı sunuyorum.

Yılın Emekçi Kadını Emine Ekşi Yıldız’a Plaketini Vakıf Meclis Başkanımız Sayın İbrahim Ekşi ve Çekmeköy Belediye Başkan Danışmanı Rıza Çakır  verdi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde   Öz anne-babasını huzurevine gönderip, evde kedi köpek besleyen insanların olduğu bir ülkede yaşarken,   Ailesine,yatalak annesi ve  hasta kardeşlerine ,kardeş evlat değil anne gibi  yıllarca bakan Emine Ekşi Yıldız’a Plaketini Vakıf Meclis Başkanımız Sayın İbrahim Ekşi ve Çekmeköy Belediye Başkan Danışmanı Rıza Çakır  verdi.

Emine Ekşi Yıldız Yaptığı konuşmada ailem her şeyin  üstünde , ailem için yaptıklarımdan hiçbir zaman yorulmadım gocunmadım.  Elimden gelenin en iyisini yaptığım için mutluyum,  Kesinlikle makbul olan üç dua vardır; zulme, haksızlığa uğrayan kimsenin duası, misafirin duası ve ana babanın çocuklarına yaptığı dualar. Dua her kapıyı açar , Sizlerde anne babanızın ve yardıma muhtaç insanların dualarını alın dedi. 

Ekşioğlu Vakfı  olarak Emine Ekşi Yıldızı  yaptıklarından dolayı  tebrik ederiz.

Daha Sonra Sahneye Belediye Başkanlığına  yada Meclis Üyeliği adayı olan akrabalarımız çağrıldı . Adaylarımız kısaca kendilerini tanıttı .   Ekşioğlu ailesi dünyanın en büyük ve birbirine bağlı ailelerinden biri ve her birey bizim için eşit. Ailemizden aday olan akrabalarımıza çıkmış oldukları bu yolda başarılar dileriz.  

 

 

Burs Başvuruları
Dergiler
Hesap Numaraları
Üye Girişi
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
İmsak Güneş Öğle İkindi Akşam Yatsı
Piyasalar
Altın Dolar Euro Bist
2.476,97 32,4002 34,7433 9.617,18