19 Nisan 2024 Cuma

Çanakkale Turu

Ekşioğlu Vakfı, 2 bin kişi ile Çanakkale Deniz Zaferinin 100’üncü yılı anısına GeliboluYarımadasına gezi düzenledi. Ekşioğlu Vakfı Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen organizasyonda, yaklaşık 2 bin kişi, ecdatlarını dualarla andı.

Ekşioğlu Vakfı Gençlik Kolları tarafından düzenlenen geziye, Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi, Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Ekşi, Ekşioğlu Vakfı Basın Danışmanı Necati Selvitop, Kadın Kolları Başkanı Münevver Ekşi, Gençlik Kolları Başkanı Ercan Ekşi ve yönetimi ile birlikte İstanbul’un çeşitli bölgelerinden 44 otobüsle yaklaşık 2 bini aşkın kişi katıldı. Vakıf üyeleri, Gelibolu yarımadasındaki müze, anıt ve şehitlikleri gezerek dua etti.

Çanakkale Şehitliğinde toplanan 2 bin kişi ile birlikte düzenlenen anma törenine Çanakkale İl Jandarma Alay Komutanı Albay Enver Aydın’da katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende konuşan Gençlik Kolları Başkanı Ercan Ekşi, Çanakkale’de bazı duyguların anlatılamayacağını belirterek yaşanması gerektiğini dikkat çekti. Ercan Ekşi, "Millet için, Vatan için, namus için, Hürriyet için bir nebze bile düşünmeden şehit olanlara selam olsun. Bu organizasyonu hazırlarken bize destek olan vakıf başkanımıza teşekkür ediyoruz. Güzel bir organizasyon gerçekleştirdik. Allah bütün şehitlerimize rahmet eylesin" dedi. Ekşioğlu Vakfı Basın Danışmanı Necati Selvitop, "Ekşioğlu vakfı olarak, yönetimimiz, gençlik ve kadın kollarımız bir çok ilke imza atıyor. Bugüne kadar yapılan, kurulduğu 1991 yılından beri yapılan en anlamlı, en önemli organizasyon bu. Çanakkale Şehitlerini 100. Yılında, Gençlik kollarımızın organize ettiği gezi ile, yaklaşık 2 bin kişi burayı gezip görmek, gelecek nesillere aktarmak için geldi. Gençlik kollarımız bu organizasyonu başarıyla gerçekleştirmektir. Her alanı geziyoruz. Ağlamamak, hüzünlenmemek, aynı zamanda da duygulanmamak elde değil. Tüm yöneticilerimize teşekkür ediyoruz, her kesin de gelip bu duyguları yaşamasını istiyoruz” dedi.

Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi, “Gençlik Kollarımızın organizasyonuyla 2 bin kişi ile bu tarihi yarımadaya geldik. Gençliğimiz tarihi kahramanlıklarla dolu Türk askerinin başarılarını burada daha iyi öğrenecek. Mekanları şüphesiz cennet olan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Burada yaşanan duygular, anlatılacak gibi değil. Tüm gençliğimize, buraları gezip görmelerini tavsiye ediyorum. Önümüzdeki yıllarda bu gezileri daha geniş katılımlı şekilde gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Törende konuşan Çanakkale İl Jandarma Alay komutanı Albay Enver Aydın, “Çanakkale, Türkiye için, dünya için her zaman önemli bir kent. Bu yılın 100’üncü yıl olması nedeniyle ayrı bir önemi var. Ekşioğlu Vakfı’da bu önemli yılda 2 bin kişi ile buraya gelmesi şehitleri ziyaret etmesi bizi son derece mutlu kıldı. Ekşioğlu ailesine bu organizasyonlarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi. Ziyaret anısına Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi, İl Jandarma Alay komutanı Albay Enver Aydın’a plaket takdim etti.

Törenin sonunda Diyanet İşleri eski Başkan Yardımcısı ve emekli müftü Ahmet Şark, şehitler için dua yaptırdı. Şark, “Vatan toprağına zalimce saldıranlara karşı insanlığın verdiğin en büyük imtihan olan Çanakkale Zaferi’nde hayatını kaybeden şehitlerle buluştuk. Bugün bayram günüdür. 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma haftası devlet nezdinde şehitlik haftası olması gerekir” dedi. Ardından ise şehitler için dua ettirdi. Dua esnasında bazı vakıf üyeleri gözyaşlarını tutamadı. Törenin ardından Ekşioğlu Vakfı üyeleri şehitlik anıtı önünde toplu fotoğraf çektirdikten sonra şehitlikleri ziyaret ederek dualar yaptı. Heyet Gelibolu Yarımadasındaki şehitlik anıtlarını gezerek bölgeden ayrıldı.

Burs Başvuruları
Dergiler
Hesap Numaraları
Üye Girişi
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
İmsak Güneş Öğle İkindi Akşam Yatsı
Piyasalar
Altın Dolar Euro Bist
2.476,97 32,4002 34,7433 9.617,18