28 Nisan 2024

Ekşioğlu Vakfı, ilk konteyner kentini Adıyaman’a kuruyor

Deprem bölgesi için seferber olan EkÅŸioÄŸlu Vakfı afetzedelerin barınma sorununa da katkı saÄŸlamak için Adıyaman’a 200 konteynerden oluÅŸan kent kuruyor. Vakıf BaÅŸkanı Süleyman EkÅŸi Yardım, onarım, ulaşım gibi ihtiyaçları karşılamak için 700 kiÅŸiyle bölgede olduklarını belirterek “Gıda, giyim yardımlarından oluÅŸan 50’nin üzerinde TIR’ı bölgeye gönderdik, kuracağımız konteyner kent ile barınma sorununun çözümüne katkı saÄŸlayacağız” dedi.

10 ilin etkilendiÄŸi depremin ardından organize olarak yaraların sarılmasına katkı sunmaya çalışan EkÅŸioÄŸlu Vakfı’nın destekleri artarak devam ediyor. 50’nin üzerinde TIR, giyim ve gıda malzemesini deprem bölgesine ulaÅŸtıran vakıf, 700 kiÅŸiyle deprem yaÅŸanan illerde yardım, onarım, ulaşım gibi ihtiyaçları karşılamaya devam ediyor. Yemek çadırlarında sıcak yemek verilerek hem afetzedelerin hem de yardım ekipleri ve kolluk kuvvetlerinin yemek ihtiyaçları gideriliyor. 40 bin kiÅŸinin 30 günlük yemek ihtiyacının karşılanabilmesi için planlama yapılırken aÅŸevlerine 30 bin adet tabak ve bardak yardımı yapıldı. 15 binin üzerinde soba ve ısıtıcının da bölgede dağıtımı saÄŸlandı. Barınma sorunun çözümüne de katkı sunmak isteyen EkÅŸioÄŸlu Vakfı afet yaÅŸanan illerden ayrılacak olan afetzedelere konaklayacakları yer konusunda yardımcı oluyor.

‘AFET BÖLGESÄ°NE MADDÄ° MANEVÄ° DESTEKLE ULAÅžMAYA ÇALIÅžTIK’

EkÅŸioÄŸlu Vakıf BaÅŸkanı Süleyman EkÅŸi tüm Türkiye’nin birlik olduÄŸu bu afette bizde EkÅŸioÄŸlu ailesi olarak da devletimiz ve milletimizle kenetlenerek üzerimize düÅŸen vatan ve millet borcumuzu yerine getirmeye çalışıyoruz dedi. EkÅŸi “Ä°lk andan itibaren hızlı bir ÅŸekilde organize olarak afet bölgesine maddi manevi destekle ulaÅŸmaya çalıştık. Ortaya çıkan gıda ve giyim ihtiyacı için yaptığımız çaÄŸrılarla 50’nin üzerinde tırla malzemeleri bölgeye yönlendirdik. Yaklaşık 700 kiÅŸiyide deprem yaÅŸanan illerde görevlendirdik. Hem gönderdiÄŸimiz tırlardaki yardımların dağıtımını saÄŸlıyorlar hem de ihtiyaç duyulan ulaşım, onarım gibi durumlarda Afad, Kızılay ve kolluk kuvvetleri ile birlikte koordineli olarak çalışıyorlar. Bu kapsamda Ä°stanbul’da EkÅŸioÄŸlu Vakfı merkezinde kurulan kriz merkezinde yardım ve irtibatı saÄŸlayan 50’nin üzerinde gönüllü ile canla baÅŸla koordinasyonu saÄŸlamaya devam etmekteyiz. Ayrıca 2 bin kiÅŸilik WhatsApp gruplarımızla ihtiyaç ve ihbarları deÄŸerlendirerek gidermeye çalışıyoruz. Yemek çadırlarımızda sıcak yemek vererek afetzedelerin yemek ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz.  Kan ihtiyacı için Kızılay ile beraber kan bağışı kampanyası düzenledik. 81 ildeki aile bireylerimiz sayesinde afetzedelere yaÅŸam yerleri temin ettik, etmeye devam ediyoruz.” dedi.

Burs Başvuruları
Dergiler
Hesap Numaraları
Ãœye GiriÅŸi
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
İmsak Güneş Öğle İkindi Akşam Yatsı
Piyasalar
Altın Dolar Euro Bist
2.439,70 32,4504 34,8290 9.763,37