29 Nisan 2024 Pazartesi

Ekşioğlu Vakfı’dan”Deprem ve İlk Yardım Eğitim” Semineri

Türkiye‘nin en köklü ve kalabalık ailelerini bünyesinde barındıran, iş, siyaset, sanat ve spor dünyasında önemli başarılar elde eden isimlerin bir araya geldiği Ekşioğlu Vakfı’nda “Deprem ve İlk Yardım Eğitim” semineri düzenlendi.

 

Ekşioğlu Vakfı Kadın Kolları Başkanlığı tarafından “Depremin yaralarını birlikte sarıyoruz” sloganı ile “Deprem ve İlk Yardım Eğitim” semineri düzenlendi. Çekmeköy’deki Ekşioğlu Vakfı Hacı Hakkı Ekşi Tesisleri Cihan Ekşioğlu Yönetim Binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitim seminerine Ekşioğlu Vakfı Başkanı Süleyman Ekşi, Ekşioğlu Vakfı Kadın Kolları Başkanı Leyla Ekşi Açıkelim ile vakıf üyeleri katıldı.

Eğitim seminerinde konuşan Ekşioğlu Vakfı Başkanı Süleyman Ekşi, Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğu gerçeğini bilerek her yönüyle buna hazır olmak zorunda olduklarını söyledi. 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ili etkileyen depremlerde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyen Başkan Ekşi, Ekşioğlu Vakfı olarak depremin ilk anından itibaren aile üyeleri ile seferber olduklarını belirtti.  

Başkan Ekşi, konuşmasında şunları söyledi:

“Depremin büyüklüğünün farkına varılması ile 30 kişilik Afet Kriz Merkezi kurduk. Her ilde bir yöneticilerimiz ve üyelerimiz hazır bulundu. 700 kişilik gönüllü ekiple deprem bölgesine 50 TIR’ı aşan yardımları gönderdik, konteynır kentler kurduk. Ayrıca işçi, araç ve ekipmanlarımızı deprem bölgesine sevk ettik. Adıyaman merkez ve ilçelerindeki 12 adet hastanenin tadilat ve onarım işlerini üstlendik. Koordinatör Valiler ve AFAD ile işbirliği içerisinde çadır, seyyar mutfak, giyim, gıda, su, ısıtıcı ve diğer ihtiyaçları içeren yardım malzemesi gönderdik.  Ayrıca tüm Türkiye illerinde aile bireylerinin kurmuş olduğu 2.000 kişilk WhatsApp hattı üzerinden gelen deprem için gerekli her türlü malzemenin ulaşmasını sağladık” dedi.

Eğitim seminerinde, Afet Bilinci Eğitmeni Erkan Ekşioğlu ile İlk Yardım Eğitmeni Nergis Karakuş katılımcılara deprem, afet ve ilk yardım konularında bilgiler verdi. 

Burs Başvuruları
Dergiler
Hesap Numaraları
Üye Girişi
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
İmsak Güneş Öğle İkindi Akşam Yatsı
Piyasalar
Altın Dolar Euro Bist
2.439,70 32,4504 34,8290 9.763,37