29 Nisan 2024 Pazartesi

Deprem Bölgelerine Yardım Tüm Hızıyla Devam Ediyor

10 ilin etkilendiği depremin ardından organize olarak yaraların sarılmasına katkı sunmaya çalışan Ekşioğlu Vakfı’nın destekleri artarak devam ediyor. 50’nin üzerinde TIR, giyim ve gıda malzemesini deprem bölgesine ulaştıran vakıf, 700 kişiyle deprem yaşanan illerde yardım, onarım, ulaşım gibi ihtiyaçları karşılamaya devam ediyor. Yemek çadırlarında sıcak yemek verilerek hem afetzedelerin hem de yardım ekipleri ve kolluk kuvvetlerinin yemek ihtiyaçları gideriliyor. 40 bin kişinin 30 günlük yemek ihtiyacının karşılanabilmesi için planlama yapılırken aşevlerine 30 bin adet tabak ve bardak yardımı yapıldı. 15 binin üzerinde soba ve ısıtıcının da bölgede dağıtımı sağlandı. Barınma sorunun çözümüne de katkı sunmak isteyen Ekşioğlu Vakfı afet yaşanan illerden ayrılacak olan afetzedelere konaklayacakları yer konusunda yardımcı oluyor.