Vakıf Faaliyet Raporu

EKŞİOĞLU VAKFI 01.01.2016-31.12.2016 TARİHLERİ ARASI BİR YILLIK

FAALİYET RAPORU

Vakıf senedimizin 3. maddesinde sıralanan “AMAÇ ve KONULARDAKİ” hizmetler, 2016 yılında da öncelikli hedeflerimiz arasında olmuştur . Vakıf gelirleri, bağışlar, Vakıf Meclisi  ve yönetim kurulunun destek ve katkılarıyla oluşturulan kaynaklar ,vakıf senedimizin amir hükümlerine göre kullanılmıştır.

Şöyle ki;

1-2016 yılı içerisinde, Yönetim Kurulu Başkanlığımıza intikal eden toplam 17 adet sözlü yada yazılı talepler, değişik tarihlerde gerçekleşen Yönetim Kurulu toplantılarında gündeme alınmış olup , makul ve geçerli görülen talepler karşılanmıştır.

2-Kadınlar Kolumuz,  yeni görevlerine başlamalarıyla birlikte, İstanbul’un çeşitli bölgelerinde yaşamakta olan aile bireylerimizi ziyaret edip, vakfımızla olan ilişkilerini ve diyaloglarını geliştirmeye çalışmıştır. Ailemizden vefat eden kişilerin evlerine ve hasta olan kişilere ziyaretler yapmıştır.19 mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda Yel Değirmeni  Çocuk Ve Gençlik Merkezi Müdürlüğü’nde bulunan öksüz ve yetim 60 çocuğa giyim desteği sağlanmıştır. Sosyal medyada başlattıkları kitap kampanyası ile İkizdere Atatürk İlköğretim Okulu, Trabzon Hasan Ali Yücel İlk Öğretim Okulu, Ağrı Ergençli Ortaokulu, Giresun Kanuni Ortaokulu, Van Sırımlı İlkokulu ve  Muş Eralanı Ortaokuluna, hikayeler, romanlar yardımcı test kitapları ,okul çantaları  ve kırtasiye malzemeleri yollamıştır. Göztepe Devlet Hastanesi çocuk hasta servisine ve Yakacık Doğum Hastanesi’nin  doğum servisini ziyaretler gerçekleştirilerek hasta çocuklara oyuncaklar dağıttılar. 14 Mart Tıp Bayramında ailemizdeki doktorları temsilen Maltepe Üniversitesinde görev yapan akrabamız  Prof. Dr. Nilüfer Duran Ekşi’yi ziyaret edip tıp bayramını kutladılar. Çekmeköy Turgut Özal Kültür Merkezinde Kadın Sağlığı ve Kadın Hastalıklarından Korunma konulu, kadınlara özel bir konferans düzenlendiler. Engelliler Haftası’nda tekerlekli sandalye kampanyası düzenlediler. Bu sandalyelerin bir kısmını Ataşehir Engelliler Derneği’ne, bir kısmı Müge Anlı’nın yürüttüğü kampanyaya hediye ettiler. İstanbul’un Fethi’nin 563 yıl dönümü münasebetiyle fethin manevi fatihi Akşemsettin Hazretlerini  ziyaret etmek üzere Bolu Göynük ilçesine bir gezi düzenlediler. Evlenecek bir kızımıza çeyiz yardımı, maddi gücü yetersiz ailelere erzak ve eşya yardımı yaptılar.

3- Vakıfımızın ve ailemizin geleceğini emanet edeceğimiz gençlerimiz ;

Dün ile bugün arasında köprü kuran , kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımız olan yaşlılarımızı  darülacezede  ziyaret ettiler. Ayrıca Rize’de Atatürk ilk öğretim okulunun  sıralarını yenilediler.

4- Ekşioğlu Vakfı tarafından her yıl İkizdere İlçesi Ovit Yaylası'nda düzenlenen geleneksel Ovit Kar Şenlikleri'ne bu sene de devam edildi. Tüm dünyada artan terör olaylarına ve terörizme dikkat çekildi.

5-Rize’de evinde sağlık hizmetlerinden yararlanan ve yatağa bağımlı olarak yaşamını sürdürmek zorunda olan hastalar için Rize İl Sağlık Müdürlüğü’ne başkanımız Ali Ekşi tarafından 25 adet çok fonksiyonlu modern hasta karyolası bağışlandı.

6-2016 yılı Ramazan Etkinlikleri kapsamında Çekmeköy Tarihi Park Adana Restaurant’ta iftar yemeği düzenledik. Ayrıca  vakıf başkanımız sayın Ali Ekşi Rize Belediyesi’nin İftar Çadırında Rizeli yoksul ve muhtaçlara yönelik 10  gün boyunca iftar yemeği verdi.

7-Ekşioğlu vakfı olarak  Akdeniz Üniversitesi’nin düzenlediği  Özel Çocuklar Rekreasyon Şenliği’ne çocukların yüzü gülsün diye sponsor olduk.

8- Her yıl Ağustos ayının 2. Pazar günü düzenlenen Ovit Yayla Şenliklerimiz bu yıl 13-14 ağustos tarihlerinde Demokrasi Şöleni adı altında yapıldı. Ayrıca İlk gün Ovit Yaylasında Rize İl Müftülüğü ile İkizdere İlçe Müftülüğü katkılarıyla tüm şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim tilaveti okutuldu.

9-Mesaj sistemindeki kayıtlı 2000 üyemiz tek tek aranarak bilgi güncellemeleri yapıldı. Ayrıca daha önceki yıllarda da olduğu gibi  başta cenaze duyuruları olmak üzere, ailemizle ilgili bilgilendirmeler ve kutlamalar kısa mesaj yoluyla akrabalarımızın  cep telefonlarına ulaştırılmaya devam edildi.

Aile bireylerimizin ölüm haberleri  kısa mesaj yoluyla duyurulurken, ayrıca cenaze evlerine  ikram olarak börek ve tatlı göndermeye, vakfımız adına aileleri ziyarete, cenaze törenlerine çelenk gönderme devam etmektedir.

10-Amatör bir ruh ve yaklaşımla üç ayda bir yayımlanmakta olan “Ekşioğlu Vakfı Dergisinin yayımı 2016 yılında da devam etmiştir. Vakıf Meclisimizin ve Yönetim Kurulumuzun belirlemiş olduğu yayın ilkelerinden hiç ödün vermeden ve de hiç bir siyasi görüşün renklerini üzerinde taşımadan, sadece, vakfımızın aktivitelerini duyurmayı, doğup büyüdüğümüz yörelerimizin turistik değerlerini tanıtmayı ve aile içi haberleşmeyi amaçlayan Ekşioğlu Vakfı Dergisi, tarafsız, ilkeli, aile içi hassasiyetleri de dikkate alarak yayın varlığını etkin bir biçimde sürdürmektedir.

11- Rize’de düzenlenen 2. Turizm Sempozyumu’nda sivil toplum kuruluşlarının turizme katkısı konusu işlendi. Ekşioğlu Vakfı’nı temsilen Zübeyde Ekşi katılarak vakfımızın bölgenin tanıtılmasına olan katkılarından bahsetti.

Özetle çalıştığımız faaliyet raporumuza ilişkin eleştirileriniz, 2017 yılı faaliyet dönemine ışık tutacaktır. Önerilerinizden, bilgi ve birikimlerinizden yararlanarak, vakfımızın daha ileri bir noktaya taşınması hiç kuşkusuz gelecek Yönetim Kurulu’nun ve tüm aile bireylerimizin arzusu ve öncelikli görevidir.

Çalışmalarımıza destek olan tüm Ekşioğlu Ailemize teşekkür ediyor saygılar sunuyoruz.

EKŞİOĞLU VAKFI YÖNETİM KURULU