12 Kasım 2017 Olağan Üstü Seçimli Kongremiz By Hotelde yapıldı

Olağan Üstü Seçimli Kongremiz de ilgi yüksekti . Kongremize gelen bütün üyelerimize teşekkür ederiz

Ekşioğlu Vakfı Genel Kurulu  12 kasım 2017 tarihinde  saat:10: 00 da   Kozyatağı By Otelde  toplandı.Toplantıda çoğunluğun olmadığı görülünce  ikinci toplantının aynı gün saat 13.00 e ertelendiğine ilişkin tutanak hazırlandı ve Çoğunluğa bakılmaksızın gündeme geçildi.
Gündemin birinci maddesi uyarınca Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Ekşi  bir açılış konuşması yaptı. Ardından Divan Kurulu Başkanlığına Hasan Ekşi ’yi, Divan Kurulu Başkan vekilliğine Ensar EKŞİ, Katip üyeliklere ise, Hacer  Ekşi  ve Mustafa Akif Ekşi’yi önerdi.  Açık oylama yapıldı. Divan Kurulu için adı geçen kişiler oy birliği ile kabul edildi.  Hacer Ekşi tarafından gündem okundu .Okunan gündem oylamaya oylamaya tabi tutuldu gündem oy birliği ile kabul edildi.
Divan Kurulu Başkanı Hasan  Ekşi’nin anonsu ile, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal  Atatürk ve silah arkadaşları ile, aile büyüklerimizden ebediyete intikal edenlerin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı okundu.
Yönetim kurulu üyemiz sayın umut Ekşi Olağan Üstü Seçimli Genel Kurulun neden yapıldığına dair açıklama yaptı. Umut Ekşi
Yönetim Kurulu ve Meclis toplantılarında gerekli çoğunluğun sağlanamadığı görülmüş olup, bu durum sözlü olarak Meclis ve Yönetim Kurulu üyelerine iletildiği halde toplantıya katılmamakta ısrar edildiğinden ve Meclis üyeleri  ve Yönetim Kurulu Üyelerinin Vakıf Senedinde adı geçen altın cinsinde bağışların ödenmesinde ihmalkar davrandıkları görüldüğünden vakıf senedimizin 9 madde B bendi uyarınca Olağan üstü seçimli  kongreye gidilmesi zaruri görüldüğünü . Olağan üstü seçimli genel kurulda vakıf organlarının yeniden seçilmesine 29 .09.2017 tarihli meclis toplantısında  oy birliği İle karar verildiğini açıkladı.
Gündemin 4. Maddesine geçildi .  Vakıf organlarımızda görev almak isteyenler soruldu ve hazırlanan liste genel kurul üyelerinin oylamasına sunuldu . Listedeki kişilerin isimleri tek tek okundu  ve  oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin 5. Maddesine geçildi.
Söz almak isteyen olup olmadığı soruldu, söz almak isteyenlerin listesi oluşturuldu.
Yönetim Kurulu Başkanı sayın Aydın Ekşi;
Genel kurula katılan tüm üyelerimize teşekkür etti. Olağan Üstü Seçimli Genel Kurulumuz vakfımız ve ailemiz için hayırlı uğurlu olsun dedi.  Ayrıca vakfımıza ailemizin yeterince sahip çıkmadığını  ifade etti.
Yönetim Kurulu Başkan vekilimiz sayın Süleyman ekşi
Vakıf Bşk vekilimiz Süleyman ekşi ;  Vakfımıza gelir kaynağı sağlamak üzere Çekmeköy ilçesinde   ki Taşlıtepe Mesire Yerinin kiralandığını, kiralanan yerin üzerine yapılacak tesislerin   her birini akrabalarımızın yapıp vakfımıza bağışlayacağını ve isimlerinin tesislere verileceğini   ifade etti.
Şeref ekşi söz aldı;
Vakıf etkinliklerinde hizmeti geçen herkese teşekkürlerini ifade eden sayın ekşi . Sivil toplum kuruluşlarının önemine değinerek vakfın organlarında demokrasinin tüm kurallarının eksiksiz olarak uygulanmasının   gerektiğini  ailemizin çok kalabalık olduğunu,  vakfımıza her gelen üyenin  vakfımızı başarıya götürmek için çalıştığını her zaman da ileri gittiğimizi Söyledi. Ailemiz adına kiralanan ve üzerinde yapılacak olan tesislerin çalışmalarından dolayı vakıf Meclisimize ve Yönetim Kurulu üyelerimize de ayrıca teşekkür etti.
Mustafa Ekşi konuşmasında ;
Çok büyük bir aile olduğumuzu sosyal aktivitelerin daha da genişletilmesi gerektiğini yapılacak olan tesislerin gençlerimizi bir araya getirecek  bir tesis olduğunu belirtirken  vakfımızın kuruluş amacının ailemizin birlik beraberlik için kurulduğunu  unutmamamız gerektiğini ifade etti. Vakıf organlarında görev alan akrabalarımıza teşekkür etti.
 Halit Ekşi;
Vakıf organlarında görev yapanların aynı aileden  gelen akraba çocukları olduğunu kırıcı söz ve davranışlarda bulunulmaması gerektiğini birbirimize karşı daha anlayışlı olmamız gerektiğini  söylerken vakıfta görev alan emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirtti.
Mehmet Ekşi ;
  Vakfın kuruluşundan buyana  vakfın organlarında yer aldığını ,  ama ailemizin desteğinin az olduğunu , sadece vakıf organlarının değil bütün aile bireylerinin destek vermesi gerektiğini . Aileden uzak kalan aile bireylerimiz e ulaşarak vakfımızın çalışmaları hakkında bilgilendirmemiz gerektiğini söyledi .
 Divan başkanımız Hasan Ekşi başka söz almak isteyen olup olmadığını sordu; başkada söz almak isteyen olmadı. Kapanış konuşması yapan Ekşi  genel kurulumuza katılan tüm aile bireylerine teşekkür etti.
.

12.11.2017